Köp- och leveransvillkor

Köp- och leveransvillkor

Dessa köp- och leveransvillkor, nedan kallade Villkoren, tillämpas på samtliga beställningar gjorda på Leggings Tights hemsida, www.leggingstights.se, nedan kallad Hemsidan, och från Leggings Tights kundservice, då leverans sker till adress belägen i en medlemsstat i EU.

Skulle annat lands lag än Sveriges vara tillämpliga gäller Villkoren i de delar de inte avviker från tillämplig tvingande konsumentlagstiftningen. Leggings Tights följer självklart tillämplig tvingande konsumenträttslig lagstiftning.

När du beställer:

Beställning ska göras via Hemsidan, se kontaktuppgifter.

Omgående efter att du gjort din beställning sänds en orderbekräftelse till din e postadress. Det är viktigt att du kontrollerar att orderbekräftelsen är riktig. Om du inte får någon orderbekräftelse, om den på något sätt är felaktig eller om du önskar ändra din order ber vi dig kontakta oss omgående.

För att förenkla eventuella kontakter med vår kundservice uppmanar vi dig att ha orderbekräftelsen tillgänglig vid kontakter med oss.

Pris information m.m.

Mervärdesskatt
Priser på Hemsidan är angivna inklusive moms om 25 %. Moms utgår vid samtliga beställningar där kunden är konsument och bosatt i en medlemsstat i EU.

Frakt
Priserna är angivna exklusive frakt. Kostnad för frakt tillkommer och betalas av dig. Fraktkostnaden framgår i kassan.

Betalning
Vid beställning genom Hemsidan accepterar vi betalning med följande betal- och kreditkort: VISA, Mastercard genom Paypal. Vi accepterar även betalning genom PayPal. För betalning med kort följ de instruktioner på Hemsidan som lämnas vid betalningen. Vi accepterar också betalning till bankkonto och bankgiro.

Direktbetalning eller kort via Payson
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Kortbetalning & internetbetalning hos Payson

 

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 25kr.

OBS: Fakturan skickas per e-post till den mailadress som angivits i beställningen. Det kommer ingen faktura i pappersform!

För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den
kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress
du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad
påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad
från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift
om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva
beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda
avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna
nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av
ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi
AB, 556489-2924.

Säkerhet
Vi erbjuder dig alltid ett säkert betalningssätt. Vi hanterar säkra kortbetalningar i samarbete med PayPal. PayPal hanterar konsumentens kortuppgifter. PayPal följer de internationella standarderna PCI (betalkortsbranschen) och CISP (säkerhetsprogram för kortinnehavarens information) för dataskydd. PayPal skyddar dig också med en automatiska bedrägerikontroller, adress- och kortverifieringskontroller (AVS respektive CVV2) och 128-bitars kryptering.

Vid köp förs du vidare från vår kassa till en säker miljö, utanför vår hemsida, där du utför köpet. Vår partner PayPal hanterar konsumentens kortuppgifter. Alla transaktioner skickas krypterat via 128-bitars kryptering och är helt säkra.

Alla kortuppgifter och dina personuppgifter är krypterade vilket innebär att endast behöriga personer kan ta del av informationen.

Rabatter och erbjudanden
Om du har en rabattkod eller annat erbjudande gäller de endast enligt de villkor som finns angivna i samband med att rabatten eller erbjudandet presenteras.

Alla giltiga rabattavdrag framgår tydligt i kassan. Kontakta Kundservice före det att du lägger din beställning om rabattavdragen som visas i kassan inte stämmer överens med de rabatter du anser dig ha rätt till.

Reservation
Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar där varan är uppenbart felaktigt prissatt. Leggings Tights reserverar sig även för eventuella uppenbara skriv- eller tryckfel, och kan inte hållas ansvarigt för skada som en följd av sådan felaktighet.

Avbeställning
Om du önskar avbeställa en vara är du enligt 41 § konsumentköplagen skyldig att ersätta oss för våra kostnader och förluster, såvida du inte istället har möjlighet att utnyttja ångerrätten, se vidare under punkten 6. Ersättning till följd av avbeställning kommer i första hand att tas ur eventuellt erlagd förskottsbetalning.

I enstaka fall kan en beställd vara ha tagits ur produktion eller av någon annan anledning inte längre vara möjlig för oss att leverera. Vi kommer i sådant fall att omgående kontakta dig för att diskutera en tillfredställande lösning.

Vi reserverar oss för eventuella momshöjningar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll som kan påverka priset. Alla erbjudanden gäller så länge lagret räcker och vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss. Tyvärr levererar vi just nu endast inom Sverige.

OBS: Var NOGA MED ATT ANGE RÄTT NAMN vid beställning på den person som skall hämta ut paketet från ombud. Eftersom, det annars kan uppstå problem. Om ni använder bud att hämta ut gods så måste budet ha er legitimation och sin egen med sig.  Bådas legitimation MÅSTE VARA GILTIGA.

Leveransvillkor

Leveranssätt, villkor, leveranstid och kostnad varierar beroende på land och typ av varor. Leverans av produkter köpta via Leggings Tights hemsida sker endast till Sverige.

Fraktavgift

Fraktavgiften är 0 kr vid köp av minst två par leggings om inget annat anges. Vid köp av 1 par är vi tvungna att ta ut frakt på 59 kr.

*OBS: vid köp från kategorin “Leverans direkt” så är leveranstiden 3-4 arbetsdagar. Om du beställer från kategorin “Leverans direkt” och någon annan katergori där leveranstiden är längre skickas din beställning med den längre leveranstiden. Är det så att du vill ha din “Leverans direkt” order tidigare så utgår en extra fraktavgift på 59 kr eftersom vi då blir nödsakade att skicka din order i två försändelser.

OBS: Var NOGA MED ATT ANGE RÄTT NAMN vid beställning på den person som skall hämta ut paketet från ombud. Eftersom, det annars kan uppstå problem. Om ni använder bud att hämta ut gods så måste budet ha er legitimation och sin egen med sig.  Bådas legitimation MÅSTE VARA GILTIGA.

Leverans till utlandet
Om du vill få din produkt levererad till utlandet (utanför Sverige), så är minimiorder 1000 SEK för att få beställningen fraktfritt. Om du handlar för under 1000SEK så hör vi av oss separat med vad fraktkostnadern blir i vår orderbekräftelse. Om du vill få din produkt levererad utanför EU, faktureras inte momsen vid din beställning. Momsen dras av från priset på produkten och från leveranskostnaderna. Du behöver därmed betala tullavgifter i det land där du mottar paketet.

Delivery abroad
If you want to get your product delivered to foreign countries (outside Sweden), then the minimum order 1000 SEK for ordering free shipping. If you are shopping for below 1000SEK we will contact you separately with the correct cost for shippning. If you want to get your product delivered outside the EU, VAT is not charged on your order. VAT deducted from the price of the product and the cost of delivery. You therefore need to pay customs fees in the country where you receive the package.

Leveranssätt
Vi levererar produkterna som brev eller paket. Det innebär att om betalning skett med kort eller förskottsbetalning så skickas så du får hämta ut den hos ett ombud. Undantag från detta är om brevet eller paketet är skrymmande (längd + tjocklek + bredd överstiger 900 mm) eller om värdet är så högt att vi skickar varan med rekommenderad post, då måste paketet hämtas ut hos ombud. Vid ej uthämtade paket, som returneras efter liggtiden hos posten eller annan transportör debiteras kostnaderna för frakten och returfrakten med 100:-

Leveranstid
Leveranstiden kan vara upp till 14 arbetsdagar. I det fall en vara måste beställas från en leverantör kan leveranstiden vara något längre. Om du vill veta mer om när dina varor kommer så är du välkommen att höra av dig via e-post eller vårt kontakt formulär.

För lagerförda, varor, som kan skickas med postpaket är normal leveranstid en – fyra arbetsdagar om varan ska skickas inom Sverige och du har angivit ditt mobiltelefonnummer. Har du inte angivit ditt mobiltelefonnummer kan leveransen ta upp till två dagar extra. Till postnummerområden med lantbrevbärare (oftast postnummer där den tredje siffran i postnumret är en femma, XX5 XX) kan leverans ta en – tre dagar längre än normal leveranstid.

Paketet ligger endast kvar hos utlämningsstället under 14 dagar från ankomstdatum, inom vilken tid du måste hämta ut paketet om det inte ska skickas tillbaka till oss. Notera att vi debiterar en avgift för ej uthämtade paket, se punkten 11.

Leveransbesked
I vissa fall kan leveransbesked erhållas från transportören om du vid beställningen har uppgivit mobiltelefonnummer och mail.

Dröjsmål i leverans
Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Om dröjsmålet är av väsentlig betydelse för dig kan du ha rätt att häva köpet. Kontakta oss omgående om leveransen är försenad och det är viktigt att du erhåller varan inom viss tid.

Restnoterade varor
Om någon/några varor som du beställt inte skulle finnas på lager underrättar vi dig via e-post eller telefon om detta. Du kan då välja om du vill vänta på dessa varor, byta ut varorna till andra produkter eller avbeställa de restnoterade varorna helt. Reglerna för restnoterade varor gäller för alla typer av förseningar och kom ihåg att det det är den leveranstid som uppges vid orderns läggande som primärt kommer att gälla om inget annat uppges.

Transportskada
Vi har valt transportörer vi anser borgar för god kvalitet i sina leveranser. Trots detta kan transportskador uppstå. Om ditt paket var skadat vid leveransen:
När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Som kund skall du inte hämta ut eller ta emot ett paket som ser skadat ut. Om varan eller förpackningen har synliga skador bör du anmäla dem direkt till transportören. Upptäcker du skadan först efter att ha öppnat paketet reklamerar du omedelbart varan till vår Kundservice via vårt kontaktformulär klicka här

Felaktiga adressuppgifter
Om du anger felaktiga adressuppgifter så tar leggingstights.se ej något ansvar att vi ej kan leverera dina varor till rätt adress. Vi skickar inga ersättningsvaror eller kompenserar dig på något sätt. Vi skickar ut en orderbekräftelse och om något ej stämmer har du möjligheten att rätta detta. Inkommer ingen rättelse för felaktigheter är det ditt ansvar, och därmed frånsäger vi oss alla ersättningskrav i samband med att du som köpare ej angivit rätt uppgifter.

Genom att beställa från leggingstights.se så godkänner köparen dessa villkor.

Lämna ett svar